سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تردمیل

ایروبیک با تردمیل

آیا می دانید به چه نوع ورزشی ایروبیک گفته می شود؟ وقتی فعالیت یا تمرینی بتواند تپش قلب انسان را افزایش بدهد، به آن فعالیت ورزش ایروبیک می گویند. ورزش ایروبیک عملکرد قلبی- عروقی و تنفسی بدن را بهبود می بخشد. این که هر فرد در چه زمانی از تمرین به این مرحله برسد، بستگی به آمادگی جسمانی او دارد. هر چه ورزشکار حرفه ای تر باشد، ضربان قلبش دیرتر بالا می رود. در نتیجه برای تسریع این فرآیند می بایست شدت تمرین را افزایش بدهد.

در تمرینات ایروبیک معمولا عضلات بزرگ بدن درگیر می شوند. بعضی از متخصصین ورزش معتقدند، ورزش ایروبیک می بایست به حالت ریتمیک باشد یا حداقل 12 دقیقه از آن به صورت ریتمیک و موزون پیش برود. ورزش ایروبیک جز فعالیت های هوازی محسوب می شود. با این تعریف پیاده روی، دو، دوچرخه سواری، اسکی، اسکیت و حتی تنیس می تواند نمونه هایی از ورزش ایروبیک باشند. البته ریتمیک بودن بعضی از آن ها قابل بحث است. اما دویدن و راه رفتن به صورت ریتمیک بر روی دستگاه تردمیل کار سختی نیست.

ایروبیک با تردمیل

کافی است در هنگام این ورزش به یک موزیک تند گوش بدهید و سعی کنید گام هایتان با ریتم موزیک هماهنگ شود. در این صورت بدون شک شما در حال ورزش ایروبیک هستید.
چند نکته مهم را در هنگام دویدن بر روی تردمیل هرگز از یاد نبرید. اگر اضافه وزن یا سابقه مصدومیت دارید، باید محتاط باشید. نواحی آسیب دیده بدن نباید تحت فشار قرار بگیرند.

افراد آسیب دیده قبل از هر ورزشی می بایست با پزشک متخصص فیزیولوژی یا مربیان حرفه ای مشورت کنند. افراد چاق هم بهتر است در ابتدا تمریناتی با شدت کم داشته باشند و به تدریج با کم شدن وزنشان بر شدت تمرین ها بیفزایند.

زمان ورزش ایروبیک بین 10 تا 60 دقیقه متغیر است که باز هم به آمادگی جسمانی ورزشکار و هدف او بستگی دارد. اگر در ورزش به دنبال چربی سوزی و لاغری هستید باید تمرین را بیش از 30 دقیقه ادامه بدهید. البته نباید تمام مدت با آخرین توان روی تردمیل بدوید. تمرینات با وقفه بهترین نوع ورزش کردن هستند. این روش متابولیسم بدن را افزایش می دهد.

سعی کنید حداقل 6 جلسه در هفته ورزش ایروبیک انجام بدهید. آنچه در انجام این تمرینات حائز اهمیت است، استمرار، تکرار، افزایش مدت تمرین و افزایش دشواری آن است.

قبل از شروع هر جلسه تمرین با نرمش یا راه رفتن به آهستگی بر روی تردمیل بدن خود را گرم کنید. مرحله گرم کردن 5 تا 10 دقیقه زمان می برد.

بعضی از خانم ها تصور می کنند اگر با دستگاه های بدن سازی و وزنه کار کنند، بدنشان عضلانی می شود. در حالیکه این طور نیست. به دلیل اختلاف هورمون بین بدن خانم ها و آقایان، بدن خانم ها مانند مردها عضلانی نمی شود.هورمون تستوسترون نقش تعیین کننده ای دارد. این هورمون در بدن زنان کم است. خانم ها با ورزش ایروبیک می توانند بدن خود را سفت کنند.

نکته جالب اینکه تحقیقات نشان داده ورزش ایروبیک موجب افزایش نوعی پروتئین در بدن می شود که اشتها را کم می کند. افرادی که 3 ماه مدام به انجام این گونه ورزش ها بپردازند حجم قابل توجهی از چربی های بدن خود را از دست می دهند؛ به شرط اینکه رژیم غذایی مناسبی داشته باشند. محققان دریافتند کاهش میل به مواد غذایی و کاهش توده بدنی با نوعی پروتئین در بدن به نام نوروتروپین در ارتباط است. این پروتئین سوخت و ساز را افزایش می دهد و باعث کاهش وزن می شود. اگر فردی 3 ماه مداوم با تردمیل یا هر نوع وسیله ای که زمینه ورزش ایروبیک را فراهم می آورد، کار کند، این پروتئین در خون او افزایش پیدا می کند. در نتیجه شاخص توده بدنی فرد کاهش خواهد یافت.


نکات ایمنی در هنگام ورزش با تردمیل

تردمیل، وسیله ورزشی پر طرفداری است. اما ضمن استفاده از این وسیله یا هر دستگاه ورزشی دیگری باید نکاتی را رعایت کنید که هرگز از کار با آن دستگاه پشیمان نشوید. انجام این تمهیدات وقت زیادی از شما نمی گیرد، اما خیلی به نفع تان است.

 نکات ایمنی در هنگام ورزش با تردمیل

ابتدا با چگونگی عملکرد و کنترل دستگاه آشنا بشوید.

از فروشنده یا مربی اطلاعات کافی کسب کنید. محل دکمه خاموش و روشن ، تنظیم شیب، و در صورت وجود توقف اضطراری رابدانید.

محل ایمنی دستگاه را پیدا کنید و آن را مورد استفاده قرار بدهید.معمولا این دکمه در وسط صفحه قرار دارد.

با سرعت مناسب بدوید. قبل از ایستادن روی دستگاه برنامه کنترل دستی را در حالت فعال بگذارید. ابتدا با سرعت 3 تا 5 کیلومتر ورزش خود را شروع کنید.

در شروع کار دسته ها را بگیرید. وقتی به حرکت تسمه زیر پایتان عادت کردید دسته ها را ول کنید و دست ها را با حرکات پا هماهنگ سازید. درست مثل راه رفتن معمولی.

سرعت را ناگهان بالا نبرید تا تعادلتان به هم نخورد. در هنگام افزایش سرعت، یک در جه یک درجه بالا بروید و با هر درجه چند گام بردارید تا ریتم راه رفتنتان با دستگاه هماهنگ شود.

حتما قبل از شروع ورزش بدن خود را گرم کنید و با برنامه پیش بروید.

وقتی با کار بر روی دستگاه عادت کردید، تمرینات اینتروال را آغاز کنید. یعنی چند دقیقه سرعت خود را بالا ببرید و بعد استراحت پویا داشته باشید. با سرعت کم راه بروید. در هنگام ورزش یک بطری آب و حوله دم دست خود بگذارید و هر چند دقیقه یک بار آب بنوشید وعرقتان را خشک کنید تا دچار گرمازدگی و کم آبی بدن نشوید.

در حین ورزش دم و بازدم عمیق داشته باشید. بافت ها به اکسیژن تازه نیاز دارند. در غیر این صورت پس از ورزش دچار گرفتگی، کوفتگی و اسپاسم خواهید شد.


چگونگی نگهداری از تردمیل

تردمیل یکی از بهترین دستگاه ها برای ورزش هوازی و چربی سوزی است. تردمیل های مختلفی با شکل ها و کارآیی های متنوع ای وجود دارد. اگر از این دستگاه بیش از حد کار بکشید یا از آن به شکل نامناسب استفاده کنید، مثل هر وسیله دیگر ممکن است پس مدتی نیاز به تعمیر پیدا کند. اما باید هشدارهای این دستگاه را قبل از اینکه کاملا خراب بشود را بشناسیم و به موقع اقدام به تعمیر کنیم.

چگونگی نگهداری از تردمیل

1. اگر روی دستگاه مشغول ورزش هستید و بدون دست زدن به آن متوجه شدید سرعت تردمیل تغییر کرد، ابتدا تنظیمات آن را چک کنید. شاید کسی برنامه خاصی به دستگاه داده است. در غیر این صورت به سراغ تسمه بروید. روی تسمه نباید هیچ برآمدگی یا پیچ و خمی مشاهده شود. اگر خمیدگی روی تسمه ایجاد شده باشد می بایست تسمه را عوض کنید. اگر در حین کار ناگهان دستگاه از کار افتاد باید حتما تعمیرکار تردمیل شما را ببیند زیرا احتمالا موتور دستگاه دچار مشکل شده است.

2. اگر در حین ورزش با تردمیل احساس لغزش کردید ممکن تنظیم دستگاه به هم خورده باشد. در این صورت هم تعمیر کار باید بیاید و تسمه دستگاه شما را تنظیم کند. اگر تسمه تردمیل بیش از حد سفت شده باشد امکان سرخوردگی افزایش پیدا می کند. برای اطمینان از سفت نبودن تسمه آن را از قسمت وسط کمی بالا بیاورید. بین تسمه و عرشه می بایست شکاف 2تا 3 اینچی به چشم بخورد. در غیر این صورت تسمه زیادی سفت است و باید دوباره تنظیم شود.

3. اگر در هنکام ورزش اشکالی در صفحه نمایش یا همان مانیتور دستگاه دیدید، باید اول سیم ها را بررسی کنید. گاهی قطعی از سیم دستگاه است و باید سیم ها را عوض کرد. ضمن اینکه می توانید آهنربای دستگاه را تست کنید. آهنربا روی چرخ لنگر قرار دارد. آن را بردارید و دوباره سر جایش بگذارید. ممکن است آهنربا از دستگاه جدا شده باشد. اگر با این کارها باز هم مانیتور درست نشد، آن را ریست کنید. کافی است سیم آن را از پریز بکشید و دوباره به برق بزنید.

4. ممکن است دستگاه بدی سوختگی بدهد. در این حالت هر چه سریع تر تردمیل را خاموش کرده و از برق بکشید. دلائل مختلفی ممکن است سبب ایجاد بو بشود. مثل اصطکاک کف و پشت دستگاه یا قطعی در موتور و سیم کشی و.... به هر حال در اولین فرصت تعمیرکار را خبر کنید.

5. ممکن است حس کنید تسمه داغ شده است. در این صورت تردمیل را باید روغن کاری کنید تا اصطکاک میان کف و تسمه به حد متعادل برسد. اگر این اصطکاک خیلی بالا باشد، دستگاه به طور اتوماتیک خاموش خواهد شد. در بدترین حالت مجبور به تعویض تسمه خواهید شد.

6. وقتی موتور به کل کار نکند، شاید ناچار شوید آن را عوض کنید. در این صورت ممکن است تعمیر دستگاه هزینه بیشتری داشته باشد. کار نکردن یاضعف موتور بدترین حالتی است که می تواند برای هر دستگاهی، حتی اتومبیل شخصی شما اتفاق بیفتد. تردمیل هایی که با آخرین درجه سرعت کار می کنند، مدار چرخششان دچار خرابی می شود. موتور یا مدار چرخش به یک تعمیرکار حرفه ای نیاز دارد.

مهم ترین مسئله این است که هر چه زودتر متوجه آسیب دیدگی دستگاه خود بشوید و اقدام به رفع مشکل بکنید تا دچار مشکلات جدی تری نشوید.


آیا عرق کردن روی تردمیل نشانه کاهش وزن است؟

اگر بر روی تردمیل خود با سرعت در حال دویدن هستید و عرق زیادی بر پوست بدنتان نشسته است، این بدان معنی نیست که چربی یا کالری زیادی از دست داده اید. معمولا اغلب تردمیل ها بر روی صفحه مانیتور خود مقدار کالری سوزانده شده را نشان می دهند.

از دست دادن کالری به سرعت، مدت زمان ورزش و شیب دستگاه که یک مقاومت محسوب می شود، بستگی دارد. همیشه غلبه بر یک مقاومت انرژی بیشتری از بدن می گیرد. بنابراین گاهی شیب دستگاه را تغییر بدهید تا نیروی بدنتان به چالش کشیده شود.

آیا عرق کردن روی تردمیل نشانه کاهش وزن است؟

به هرحال آنچه شما در حین عرق کردن بر روی دستگاه تردمیل از دست می دهید، فقط آب بدنتان است. به همین متخصصین ورزش توصیه می کنند حتما در زمان ورزش آب کافی بنوشید.

از دست رفتن آب بدن موجب پایین آمدن سطح الکترولیت بدن می شود. در نتیجه اکسیژن کافی به بافت ها و عضلات نمی رسد. به همین خاطر بعد از ورزش احساس کوفتگی، گرفتگی عضلات و درد شدید می کنید.

البته عرق ریختن دمای بدن را پایین آورده و پوست را مرطوب نگه می دارد، در نتیجه عکس العمل خوبی محسوب می شود. اما باید در حین کار با تردمیل در زمان هایی که سرعتتان کم تر می شود حتما آب بنوشید تا مقدار آب از دست رفته جبران بشود.

اگر هم جز افرادی هستید که تعرق کمی دارند اصلا نگران نباشید. چون فقط آب از دست نمی دهید و این هیچ ربطی به کالری سوزاندن ندارد. به طور کلی به عرق کردن فکر نکنید و تمرکزتان را بر روی شدت و زمان تمرین بگذارید.

هر چه بیشتر ورزش کنید تعرق بدنتان متعادل تر می شود.

هرگز برای لاغر شدن گن های سفت وچیزهایی نظیر آن نپوشید. چون این پوشش اشتباه از جریان خون در بدن جلوگیری می کند و به شما آسیب می رساند.


مزایا و معایب انواع تردمیل

برای انتخاب بهترین تردمیل چه خانگی و چه باشگاهی و چه انواع دیگری از تردمیل که کمتر رواج دارند مثل تردمیل های تاشو باید مزایا و معایب آن را بدانید تا در انتخاب خود دچار مشکل نشوید.

مزایا و معایب انواع تردمیل

تردمیل های خانگی

استفاده از تردمیل خانگی برای افرادی که مایل به تمرین در خانه بدون رفتن به باشگاه و صرف وقت و هزینه اضافی هستند گزینه مناسبی ست.با در نظر گرفتن بودجه ای بین 1 تا 10میلیون تومان می توان اقدام به خرید تردمیل خانگی با قابلیت های مختلف کرد در این جا مزایا و معایب این نوع تردمیل را به صورت مختصر بررسی میکنیم.

مزایای تردمیل های خانگی

وزن سبک : طرح کوچکتر و فریم سبک تردمیل های خانگی آنها را برای قرارگیری در مکانهای کوچکتر مناسب کرده، اغلب این تردمیل ها تاشو هستند و برای حرکت دادن راحت تر چرخهایی نیز دارند.

قیمت مناسب : قیمت تردمیل های خانگی اغلب مناسب هستند و با در نظر گرفتن بودجه کمتری قادر به خرید آن خواهید بود.

کم مصرف بودن : تردمیل های خانگی نسبت به نوع باشگاهی آن از لحاظ مصرف برق به صرفه تر هستند و هزینه کمی دارند.

معایب تردمیل های خانگی

ویژگی های خاص کمتر: اغلب تردمیل های خانگی دارای سیستم ام.پی.تری و صفحه نمایش ال.سی.دی هستند.اما تردمیل های تجاری علاوه بر این امکانات قابلیت اتصال به اینترنت دارند و برخی دیگر از تکنولوژی های پیشرفته را نیز دارا هستند که نوع خانگی آن فاقد این قابلیت هاست.

ضمانت نامه : تعداد کمی از برندها هستند که گارانتی طولانی مدت برای تردمیل های نوع خانگی ارائه می دهند و اغلب تردمیل های تجاری دارای ضمانت های طولانی تری هستند.

تردمیل های باشگاهی

تردمیل های نوع تجاری آنهایی هستند که در باشگاههای ورزشی وجود دارند و بسیار مورد علاقه ورزشکاران می باشند. آنها همچنین قابلیت استفاده در تمام طول روز را دارند.این دستگاهها بسیار با دوام و با کیفیت اند و با بودجه ای بین 2 تا 12 میلیون می توان اقدام به خرید آنها کرد.

مزایای تردمیل های باشگاهی

سرگرمی : اغلب تردمیل های باشگاهی برنامه های تمرین متفاوت و خلاقانه ای دارند،صفحه نمایش رنگی و لمسی و امکان اتصال به اینترنت و ویژگی های سرگرم کننده از امکانات دیگر تردمیل های باشگاهی ست.

اندازه بزرگتر و ظرفیت وزن بالاتر: این نوع از تردمیل ها با داشتن عرشه پهن تر نسبت به نوع خانگی آن و ظرفیت وزن تا 180 کیلوگرم برای تمرین هر فردی به راحتی مناسب است.

دوام شاسی : تردمیل های تجاری نسبت به نوع خانگی محکم تر هستند و دوام بیشتری دارند.

محیط بزرگتر تمرین : سایز بزرگ تسمه در این نوع، فضایی برای انجام یک تمرین امن تر و با امکان ضربه گیری بیشتر را فراهم میکند.

معایب تردمیل های باشگاهی

اندازه : تردمیل های باشگاهی دارای اندازه های بزرگتر هستند و از آنجایی که تاشو نیستند جابجایی و انبار کردن آنها مشکل است.

قیمت : قیمت تردمیل های تجاری اغلب بالاتر از تردمیل های خانگی ست بنابراین حتما باید هنگام خرید به این نکته توجه داشت که این قیمت بالا با ویژگی های اضافی دستگاه هماهنگی داشته باشد.

تردمیل های تاشو(فشرده)

این نوع از تردمیل آنهایی هستند که به سادگی تا می شوند و جای کمی می گیرند.تردمیل تاشو برای کسانی مناسب است که در منزل فضای کافی برای ورزش کردن را ندارند در نتیجه بعد از تمرین می توانند آن را جمع کنند.

مزایای تردمیل های تاشو(فشرده)

حمل و نقل ساده : این تردمیل ها بسیار باریک هستند و فضای کمی را اشغال می کنند و به راحتی می توان آنها را زیر تخت جای داد و از آنجایی که اغلب آنها دارای چرخ هستند جا به جا کردنشان هم کار دشواری نیست.

قیمت مناسب : تردمیل تاشواز ارزانترین دستگاههای بدنسازی موجود در بازار هستند.

معایب تردمیل های تاشو(فشرده)

موتور سبک : چون این تردمیل ها تاشو هستند در نتیجه برای ایجاد این فشردگی نسبت به انواع دیگر تردمیل ها موتورهای سبکتری دارند.

پایداری کمتر : اغلب تردمیلهای فشرده چون ثابت نیستند و وزن سبکی دارند هنگام استفاده دچار لرزش می شوند.